1.770 Alfa Giulia’s voor de Italiaanse politie

1.770 Alfa Giulia’s voor de Italiaanse politie

De politie en het leger zijn een vast onderdeel van het straatbeeld in de grote steden in Italië. Op vrijwel elk historisch plein staat er wel een eenheid de boel in de gaten te houden. Het is daarom belangrijk dat de auto’s er representatief uitzien. Dat vinden wij, maar iets zegt ons dat de modegevoelige Italianen het daar roerend mee een zijn. Anders zouden ze niet 1.770 nieuwe Alfa Romeo Giulia’s hebben besteld voor de Carabinieri.

De Alfa Romeo Giulia’s voor de Italiaanse politie zijn onder hun hippe jasje niet standaard. De voorruit, zijruiten en de voordeuren zijn gepantserd volgens niveau B4, wat een kogel van een pistool zou moeten tegenhouden. De achterruit is volgens het persbericht ‘onbreekbaar’ en de brandstoftank is beveiligd tegen explosies. Bovendien zijn er geluids- en lichtsignalen. De zwaailichten zijn zelfs aerodynamisch.

Niet de snelste Giulia’s

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio van de Carabinieri (Italiaanse politie)Foto(‘s): Alfa Romeo

De Carabinieri koos voor de 2,0-liter turbomotoren met 200 pk en een automaat. Het is allerminst afzien, maar het kan extremer. De politiemacht heeft wel een paar snelle Giulia’s, want in 2016 namen ze een stel Quadrifoglio’s met 510 pk in gebruik. Naast de Alfa’s rijden er ook Peugeot 308 GTI’s in het donkerblauwe uniform. Daarnaast rijdt de Carabinieri ook in doorsnee modellen, zoals een Fiat Tipo en zelfs een Nissan Leaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *