Blijkbaar waren Britse tanks voor de Tweede Wereldoorlog altijd een beetje de sufferdjes als het aankwam op motorvermogen. Dat veranderde toen de Rolls-Royce Meteor verscheen. Deze 27-liter V12 produceerde rond de 550 pk en bijna 2.000 Nm, haast het dubbele van de tankmotor die hij verving. Genoeg voor een tank is genoeg voor een personenauto, zou je zeggen, maar daar is Daniel Werner het niet mee eens.

Deze Zweedse knutselaar monteert eerst nog twee knoeperds van turbo’s om het vermogen te verhogen naar 2.500 pk en ruim 5.000 Nm. En dan legt hij hem in een oude politieauto. Het project kwamen we vorig jaar al tegen, toen het nog in de kinderschoenen stond. Het is Daniel nu gelukt om de enorme motor met de turbo’s draaiende te krijgen in de Ford Crown Victoria. Een moderne ECU en een modern brandstofinjectiesysteem helpen de motor draaien.

De Nürburgring op

Uiteraard is de auto verstevigd om de gigantische 27-liter biturbo motor met 2.500 pk te ondersteunen. Achterin zit alvast een rolkooi gebakken. Slim, want als de auto klaar is, wil Daniel ermee over de Nürburgring boenderen. De moeite waard om te vermelden is dat de 85-liter tank bij vol gas na zo’n 4 minuten leeg is. Gelukkig is er halverwege de Nordschleife nog een uitgangspoortje.

27-liter biturbomotor met 2.500 pk leeft