7even50: kleine caravan voor B-rijbewijs

Tenzij je een zwarte band in Aikido hebt, zijn de tentstokken van een De Waard-tent niet het eerste waarmee je wilt stoeien als je aankomt op je vakantiebestemming. Anderzijds is een BE-rijbewijs halen om één keer per jaar op vakantie te kunnen gaan ook niet voor iedereen de moeite waard. Herken je deze strijd? Dan is de 7even50 One misschien iets voor jou. Het is een piepkleine caravan, ook nog eens best vriendelijk geprijsd, die je met een B-rijbewijs mag slepen.

Een omgebouwde aanhanger

De 7even50 One is een vierkante MDF-doos van 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog. In de basis is het exact een aanhanger die je kunt huren bij de Boedelbak, en daar maakt de Duitse verkoper ook geen geheim van. Ondanks het kleine formaat wist het bedrijf alles in te bouwen wat je nodig hebt op de camping. Er is een klein koelkastje, een gasfornuis met één pit, dimbare led-verlichting, een zonnepaneel, 230-volt stopcontacten en zelfs een campingtoilet.

Precies groot genoeg om in te slapen en te schuilen

Je moet geen volledige vakanties willen doorbrengen in de 7even50, maar voor een uitje waarbij je toch veel buiten zult zitten, is het ideaal. Overigens is de caravan wel beter geïsoleerd dan een normale Boedelbak. De bank kan worden ingeklapt om een bed te vormen van 2 meter lang en 1,3 meter breed. De caravan weegt maar 550 kilo, waardoor je zelfs nog 200 kilo aan spullen kunt meenemen – met een B-rijbewijs mag je tot 750 kilo trekken.

De prijs van de kleine caravan

De kleine caravan is er in twee versies. Die met stopcontacten en een bed kost je 8.699 euro. De uitgebreidere versie met alle spullen die we hierboven noemden, kost 12.599 euro. Je kunt de caravan ook op maat laten bouwen; dan is de prijs afhankelijk van je wensen. De 7even50 One is in Duitsland te koop. Overigens kun je voor tegen de 5.000 euro ook een aardige tweedehands caravan kopen, maar om die te kunnen verplaatsen, zul je wel je BE-rijbewijs moeten halen.