Het kleine bedrijf Arrival uit Engeland, gaat samen met Uber aan een nieuwe auto werken. De elektrische aandrijving is ideaal voor het nieuwe voertuig, gezien de ritten vaak kort en in de stad zijn. Uber erkent dit en zal meer dan alleen zijn naam ontlenen voor dit bijzondere project.

Arrival & Uber

Met het overgrote deel van de Uber ritten in grote steden, biedt de elektrische auto een mooie oplossing. Emissie vrije doelstellingen worden steeds meer de norm en voor Uber geldt dat dus ook. In 2025 wilt het Ride-sharing bedrijf emissievrij zijn in Londen. Noord-Amerika en Europa volgen daar kort op in 2030. Daardoor gaat het een partnership aan met Arrival, een klein bedrijf met grote ambities. Voor nu produceert het slechts 2 modellen, de Arrival Bus en de Arrival Van. De manier waarop deze modellen gebouwd worden laat echter de ambitie erachter zien. Zo is de Van opgebouwd uit diverse blokken, en is het model dus makkelijk aan te passen.

Arrival Van Royal Mail
Arrival Van, schattig.

Postbedrijven zoals het Amerikaanse UPS en het Britse Royal Mail zijn al om. Zo heeft UPS al een order gedaan voor 10.000 Generatie 2 vans. Door gebruik te maken van zogenoemde Microfactories, kan Arrival op locatie een productiehal starten voor dit soort orders. Mocht de klant besluiten om de order nog groter te maken, dan kan de fabriek gemakkelijk opgeschaald worden.

The Arrival car

Het Arrival Car project beloofd naast het slimme modulaire systeem nog een innovatie te introduceren. Het derde model zal namelijk ontwikkeld worden met het advies van Uber bestuurders. Met een database van 3.5 miljoen Uber bestuurder, is er genoeg informatie in te winnen. Arrival wilt hier gebruik van maken om de Arrival Car te ontwikkelen. Om de ervaring voor zowel bestuurder als passagier te optimaliseren.

Met Uber Green is er de mogelijkheid om alleen met elektrische voertuigen te reizen. In Londen zijn er zo al meer dan 3.5 miljoen ritten volledig elektrisch gedaan. Uber promoot deze kant van zijn platform, door de servicekosten voor de bestuurder te verlagen.

Uber Green

Een derde partij?

Dat Arrival graag de samenwerking aangaat met grote bedrijven mag inmiddels wel duidelijk zijn. Er is echter nog een derde partij die waarschijnlijk de samenwerking met beide partijen aan zal gaan. Hyundai heeft namelijk zowel met Arrival als Uber een samenwerking opgezet. Voor Uber Green wordt er momenteel gretig gebruik gemaakt van de Hyundai Kona en Ioniq. Bij Arrival heeft het Koreanse merk in 2020 een aanzienlijke investering van €80 miljoen gedaan. Arrival mag dus de hulp van alle kanten verwachten.

Het bericht Arrival en Uber werken aan elektrische auto verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl