Je hoort in de zomer veel over stukken woud die getroffen worden door bosbranden, maar ook op de weg kan een wout last hebben van brand. De brandweer van Renkum en Heelsum moest maandagavond uitrukken voor een autobrand langs de snelweg. Het bleek te gaan om een Audi A6 van de politie die ogenschijnlijk spontaan in brand was gevlogen. Het Snel Interventievoertuig (SIV) was niet meer te redden.

De Audi A6 van de politie brandde uit op de snelweg A50. Er raakte niemand gewond en ‘de agenten konden nog net op tijd de meeste spullen uit hun auto halen’, zo meldt de brandweer. De Brandweer Renkum/Heelsum meldt aan TopGear dat de oorzaak waarschijnlijk een technisch probleem is. De Audi had volgens de brandweer al een olielekkage, wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Als olie bijvoorbeeld op de hete uitlaat of hete turbo komt, dan kan het snel gaan.

De afgefikte Audi A6 is een ouder model

Aan de velgen te zien gaat het om een politie-Audi A6 van de eerste lichting. Deze generatie A6 wordt gaandeweg vervangen door de Audi A6 van de nieuwste generatie. De Audi die je hier ziet had 272 pk (brand doet meestal geen wonderen voor het vermogen) en de nieuwe generatie perst 286 pk uit een 3,0-liter V6-dieselmotor. Wel draagt de Audi A6 op de foto de nieuwe bestickering, die sinds 2019 gefaseerd wordt uitgerold op alle bestaande en nieuwe voertuigen van Nederlandse hulpdiensten.