Beauer 3X-caravan groeit naar drie keer zijn formaat

Als we naar de interieurfoto’s kijken van deze Beauer 3X snappen we niet helemaal hoe dit ding in hemelsnaam in kan schuiven. Gelukkig plaatste de Franse caravanbouwer een filmpje online dat laat zien dat de constructie nog net iets genialer in elkaar steekt dan het op het eerste oog lijkt. Niet alleen de zijkanten schuiven in of uit, het hele interieur transformeert mee. De compacte Beauer 3X-caravan groeit op de plaats van bestemming van een oppervlakte van 4 vierkante meter naar 12 vierkante meter, groot genoeg om een slaapplaats te bieden aan vier mensen.

Het uitklappen duurt 60 seconden en gebeurt met een druk op de knop. Er komt een slaapkamer en een zithoek tevoorschijn. Die laatste kun je ook als bed gebruiken. Het is zelfs mogelijk een douche mee te bestellen. Het enige nadeel ten opzichte van een conventionele caravan is dat je hem niet tot de nok kunt volstouwen met de zooi van je kinderen. Wel kun je nog een fietsendrager laten monteren.

De prijs van de 3X

De Beauer 3X weegt 950 kilo en is ingeklapt net geen 2 meter breed. Uitgeklapt is ie 4,6 meter in de breedte. De 3X kost 29.900 euro. Je bestelt hem bij Beauer, waarna ze ‘m in Nederland komen brengen. Of haal hem op en ga er gelijk mee op vakantie in Frankrijk, dat kan natuurlijk ook. Voor de liefhebbers is er voor net geen 70.000 euro ook nog de 3X Plus die uitklapt tot 28 vierkante meter.

Beauer 3X-caravan klapt uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *