Zelfs als je doorgaans immuun bent voor nieuws over welke semi-bekende Nederlander nu weer een affaire heeft met welke influencer, kun je het niet helpen een beetje benieuwd te zijn wie de eigenaar is van de duurste auto ter wereld. Hoef je niet toe te geven, maar het feit dat je dit nu leest, zegt genoeg. De enige uitzondering is als je een eindredacteur bent met een bloedhekel aan dit soort goedkoop nieuws, maar toch tegen zijn zin in dit soort artikelen moet checken (waarvoor ook welgemeende excuses).

Vorige week toonde Rolls-Royce de Boat Tail aan de wereld. De enorme cabriolet bouwde het merk in samenspraak met een trouwe klant, die tot nu toe anoniem is gebleven. Wel bevestigde de autobouwer later dat de klant eigenlijk een stel is. De Britse media The Daily Mail en The Telegraph melden dat het Beyoncé en Jay Z zijn die de blauwe Rolls-Royce bestelden. De twee nieuwsoutlets zouden het gehoord hebben van bronnen, en voeren diverse argumenten aan.

De favoriete champagne van Beyoncé en Jay Z

De lakkleur Blue Ivy zou een verwijzing zijn naar Blue Ivy Carter, het dochtertje van het stel. De koelers achterin de Boat Tail zouden op maat gemaakt zijn voor Armand de Brignac, de favoriete champagne van Jay Z. Bovendien is de auto geïnspireerd door de Côte d’Azur, een bestemming waar het stel regelmatig vakantie viert. De manier om erachter te komen wie de eigenaren zijn, is door de motorkap te openen. Rolls-Royce vertelde dat de twee eigenaren een handtekening hebben gezet op de motor van de Boat Tail.

De prijs van de Boat Tail

Zij zouden zo’n 20 miljoen euro hebben betaald voor de auto. Dat maakt het de duurste nieuwe auto ter wereld. Volgens andere geruchten zullen Beyoncé en Jay Z de auto neerzetten in de Côte d’Azur, om te gebruiken tijdens de vakantie. De Boat Tail is groot en opvallend, dus de eigenaar zal over een tijdje vast wel een keer gespot worden. Neem dit hele verhaal overigens met een korrel zout, want tot nu toe bleken alle geruchten over de eigenaar van de Bugatti La Voiture Noire ook niet te kloppen.