BMW M3 total-loss in de Beneluxtunnel, staat nu te koop

BMW M3 total-loss in de Beneluxtunnel, staat nu te koop

Je ex tegenkomen op een plek waar je het niet verwacht, dat is altijd even schrikken. Al helemaal als het beëindigen van de relatie niet jouw idee was. Hetzelfde geldt voor een ex-auto, zoals hier het geval is. De voormalige eigenaar van deze BMW M3 (E92) moest in maart van dit jaar afscheid nemen van zijn auto omdat de verzekeraar hem total-loss verklaarde. In de Beneluxtunnel kwam een BMW 2-serie plots een rijstrook naar links waardoor de twee BMW’s tegen elkaar reden.

BMW M3 (E92 V8)Foto(‘s): Guy Bekkenkamp
De BMW M3 voor de crash

Daarmee leek het verhaal klaar voor deze M3, totdat de toenmalige eigenaar plots de auto gerepareerd tegenkwam op Marktplaats. ‘Gisteren kreeg ik de advertentie toegestuurd van een vriend met de vraag of dit niet mijn auto was. Het is altijd pijnlijk om je oude liefde weer terug te zien, dit was mijn droomwagen’, laat Guy weten aan TopGear. Zelf rijdt hij nu een nieuwere BMW M3 (F80). Hij vindt het niet helemaal netjes: ‘Iemand die de M3 koopt doet dat nietsvermoedend. Hij zat volledig in elkaar met WOK-melding* erop.’

Hoe erg is het dat de BMW M3 total-loss was?

Een auto wordt total-loss verklaard als de kosten van de reparaties de waarde van de auto overstijgen. In dat geval is het goedkoper om een nieuwe (tweedehands) te kopen. Dat betekent echter niet dat een auto niet meer te repareren is. Als iemand in zijn eigen tijd de auto repareert en dus geen uurloon betaalt, dan kan het lonen een afgeschreven model op te kopen. Iemand zag deze BMW M3 en durfde het project blijkbaar wel aan.

Wat zegt de verkoper?

Zo’n drie maanden later is de BMW M3 er, in ieder geval optisch, weer klaar voor. In de advertentie wordt niets gezegd over de schade, maar als we een berichtje naar de verkoper sturen, geeft hij gelijk toe dat er inderdaad sprake is geweest van voorschade. Over de technische staat of de kwaliteit van de reparaties kunnen we niets zeggen. We adviseren je altijd een grondige keuring te laten doen. Wil je meer zekerheid, dan kun je het beste langsgaan bij een merkdealer en een tweedehandsje in de garantie kopen.

* WOK betekent Wacht Op Keuren. De auto voldoet dan niet aan de wettelijke eisen (in dit geval door het ongeluk) en mag pas de weg op als tot hij opnieuw gekeurd is.

De advertentie

Foto(‘s): Screenshot Marktplaats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *