Buurt-aso in BMW krijgt forse boete

Buurt-aso in BMW krijgt forse boete

We kennen allemaal wel die ene kerel uit de wijk die net even te asociaal rijdt of net te veel herrie maakt met zijn auto. Deze buurt-aso maakte het zo bont dat zijn buren hem aanklaagde. Het gebeurde uiteraard in Amerika. De buren hadden al eerder geklaagd bij de man die nog thuis bij zijn moeder woont. Al zal hij waarschijnlijk beweren dat hij mét z’n moeder woont. Schijnt een belangrijk ding te zijn voor thuiswonenden. In de garage staan twee 3-series en een 5-serie geparkeerd, die allemaal verlaagd zijn en blijkbaar een flinke herrie produceren.

Goed, in principe moet iedereen lekker zelf weten wat ie doet met zijn auto. Alleen als je elke ochtend je buren wekt met je uitlaat en ‘s avonds het schaften aankondigt, dan moet je misschien overwegen een klep te installeren. Of een daily driver te kopen die niet een idiote herrie maakt. Of gewoon rustig wegrijden uit de straat. Naast geluidsoverlast zou de buurt-aso als een idioot door de wijk rijden. De buren verzamelden bewijs tegen de man.

5.000 euro voor overlast

De aanvankelijke claim bedroeg 10.000 dollar. Daarover plaatste de eigenaar nog een bericht op Twitter hoe hilarisch hij het vond. De redenatie van de buren was 2.000 dollar voor elk jaar overlast. De rechter had 20 minuten nodig om een oordeel te vellen. De BMW-rijder moest 5.000 dollar betalen aan de ene buur en nog eens 500 dollar aan een van de andere buren. Met nog wat extra bijkomende kosten, moest hij 5.900 dollar betalen, zo’n 5.000 euro.

De BMW’s