Dacia Jogger is een nuchtere zevenzitter

Europa, of eigenlijk de wereld, is een beetje klaar met de MPV. De meeste merken hebben de te heet gewassen touringcars geschrapt voor een toch iets minder praktische SUV en hoewel de Espace nog bestaat, is die ook niet meer wat ie ooit was. Gelukkig is er nog Dacia, dat een nuchtere blik op auto’s heeft. Het Roemeense merk (dat in Franse handen is) komt volgend jaar gewoon met een gloednieuwe MPV naar Nederland. Helemaal immuun voor de SUV-trend zijn ze overigens niet; de Dacia Jogger krijgt kunststof rond de wielkasten voor een ruiger uiterlijk.

‘De Dacia Jogger geeft zijn bestuurder het gevoel dat hij een vriend voor het leven is voor zowel het dagelijkse leven van zijn gezin als voor avontuurlijke uitstapjes en het buitenleven’, meent het merk. Laten we het erop houden dat ie vooral heel praktisch is voor gezinnen. Binnenin bieden drie zitrijen plaats aan in totaal zeven personen. De achterste zitrij kan zijn pootjes optrekken voor meer bagageruimte. In 2023 komt ie zelfs als hybride.

Motoren Dacia Jogger

Eerst kom de Dacia Jogger als TCe 110-benzinemotor met 110 pk. Daarnaast biedt Dacia nog een LPG-versie aan met 100 pk. Dit jaar nog kun je je bestelling plaatsen voor de nieuwe MPV, dan staat ie aan het begin van 2022 voor de deur. De prijzen worden over een tijdje bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *