Heb jij er nog nooit over nagedacht om een pick-up te kopen? Dan is de Ford Maverick voor jou. Tenminste, als je een Amerikaan bent. Onze complimenten op je kennis van de Nederlandse taal, in dat geval. Je kijkt naar de nieuwe Ford Maverick, die volgens Ford gericht is op mensen die ‘nooit wisten dat ze een pick-up wilden’. Hij komt onder de Ranger in de line-up en hij heeft een zacht prijsje.

De prijs van de Ford Maverick

De nieuwe Ford Maverick kost in Amerika minder dan 20.000 dollar, wat omgerekend zo’n 16.500 euro is. Dat is goedkoper dan een Volkswagen Up in Nederland, die tegenwoordig 16.900 euro kost (ja, wij schrokken ook). De Maverick is een hybride zonder stekker. Een 2,5-liter viercilinder en een kleine elektromotor genereren samen 193 pk. Op één tank benzine komt de auto 800 kilometer ver.

Voor 1.000 euro meer krijg je een 2,0-liter turbomotor met net iets meer dan 250 pk, ook geen slechte deal. De Ford Maverick Hybrid is meer een lifestyle-auto dan een volbloed werkpaard. Een aanhanger mag maar 900 kilo wegen en in de laadbak kan maar 680 kilo. Misschien niet genoeg voor elke aannemer, maar meer dan genoeg voor een dagje strand. Overigens kan de 2.0 wel gewoon 1.800 kilo trekken.

Niet naar Nederland

Handig zijn het stopcontact en de flesopener achterin. Met houten latjes kun je de laadruimte eenvoudig opdelen. In het interieur heb je allerlei handig opbergvakjes en bekerhouders. Het slechte nieuws is dat de Maverick waarschijnlijk niet naar Nederland komt. Komt hij wel naar ons kikkerlandje, dan zal de prijs waarschijnlijk een stukje hoger liggen door onze belastingen.