Terug naar wat voor de meeste van ons heel lang geleden: de driewieler! Maar waarom hebben we daar eigenlijk afscheid van moeten nemen? Een driewieler kan toch ook snel en leuk zijn!? Het Canadese merk Daymak dacht precies hetzelfde en claimt nu de snelste driewieler ter wereld te hebben.

Even terug naar het begin

Het Canadese merk Daymak probeert met hun elektrische scooters en dergelijke voertuigen de elektrische voetafdruk te steunen. Dit is echter niet de oorsprong van het idee. Het begint met een vaders zoektocht naar een cadeau voor zijn dochter in 2001! De zoektocht naar een elektrische scooter bracht hem echter op een dood spoor. Dus ja, dan maar zelf iets ontwerpen en op de markt brengen toch?

Foto van de Spiritus, de elektrische driewieler van Daymak.

Na een lastige start met veel importproblemen, kon deze vader eindelijk elektrische scooters in zijn schuur verkopen. Maar net zoals de bij elektrische automarkt, groeide de vraag naar deze elektrische scooters hard! Het groeide echter zo snel, dat zijn garage te klein werd om de verkoop bij te houden. Als één van de snelst groeiende Canadese merken gingen de zaken de juiste kant op! Veel gewonnen prijzen en verkochte voertuigen later, is deze vader eigenaar van het grootste e-bike distributiecentrum in Canada!

Vooraanzicht van de Spiritus.

Snelste elektrische driewieler ooit!

De Spiritus is een driewieler voor twee personen met mogelijkheid tot onder andere autonoom rijden, een twaalf-speakers audiosysteem en zelfs zonnepanelen voor energie. Deze zonnepanelen lijken misschien al geweldig, maar de specificaties van deze Spiritus vallen ook niet tegen… Met 150 pk, 400 km range en een batterij tot wel 60 kWh, trekt deze driewieler van 0 tot 100 km/uur in 1.8 seconde!! Maar pas op bij het bestellen want deze snelle versie (de Ultimate versie) kost €125.000. De Deluxe versie, die 6,9 seconden doet over de 0 tot 100 km/uur, kost maar €16.000.

Stel je bent nou nieuwsgierig geworden, dan moet je toch echt nog even wachten. In 2023 komt deze Spiritus pas op de markt, als alles soepel verloopt voor Daymak. Voor meer info kun je natuurlijk kijken op de website van Daymak zel!

Het bericht De snelste elektrische driewieler verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl