Dokter wil Nissan GT-R als ambulance

Eerder dit jaar reed Dr. Michael Livingston met een pittig tempo in zijn Nissan GT-R naar een medische kliniek aan de zuidkust van Australië. Hij moest daarheen om het leven van een eenjarig kind te redden, aangezien het personeel daar niet bevoegd was om de juiste handelingen uit te voeren. Met succes, gelukkig. Terugkijkend op de situatie meent Livingston dat de snelheid van zijn Nissan GT-R een aandeel heeft gehad in het redden van het kind.

De Nissan GT-R als ambulance

Daarom wil de Australische dokter nu zijn GT-R uitrusten met zwaailichten en sirenes. ‘Ik moest mezelf in gevaar brengen door met zulke snelheden te rijden’, zei hij tegen ABC News. In Australië kun je een aanvraag doen voor iets dat ze Emergency Vehicle Status (EVS) noemen. Ze worden dan voorzien van optische en akoestische signalen om zo veilig met spoed te rijden. De dokter haalde de nodige rijtrainingen voor de status, maar zijn aanvraag voor de ombouw van zijn Nissan GT-R werd niet ingewilligd.

Het is nog niet gelukt

Het Ministerie van Transport in Australië gaf als reden dat ‘mannen meer kans hebben om hard te rijden en sneller grote risico’s nemen’. Bovendien zou de lage neus van de Nissan in het geval van een aanrijding met een dier het karkas de cabine in lanceren. Een ander – vrij redelijk – argument was: ‘Een dode of ernstig gewonde arts heeft geen nut voor de huidige noodsituatie, uw gemeenschap of toekomstige patiënten.’

In Dubai kan het wel

In Dubai gebruiken ze wel een Nissan GT-R als ambulance. De Japanse supercar staat daar naast een Corvette en worden ingezet als vervoersmiddel voor de first responders. Zie het als een traumaheli op wielen. Patiënten zul je niet snel achter in de auto’s aantreffen, want veel ruimte voor een brancard is er niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *