Vandaag horen tickethouders van de DutchGP per mail of ze in september naar de F1-race in Zandvoort mogen komen. Helaas moet de organisatie zo’n 30.000 mensen teleurstellen, dat komt neer op 33 procent van de bezoekers. De reden achter het terugdraaien van de bezoekersaantallen is uiteraard corona. Opvallend genoeg vindt het selecteren van de bezoekers niet plaats via een soort loterij, maar wordt er handmatig gekeken wie er mogen komen.

Mensen met de goedkoopste kaartjes mogen niet komen

Sportief directeur Jan Lammers zegt: ‘De verdeling is niet simpelweg een loting, maar een complexe puzzel. Voorafgaand aan het toewijzen van de beschikbare tickets moeten we rekening houden met verschillende variabelen.’ Mensen met kaarten voor ‘General Admission’ hebben sowieso pech en mogen niet komen. Dit waren de goedkoopste kaartjes voor de Dutch GP, zonder vaste zitplaats. Het is logisch dat deze kaarten als eerste worden geschrapt, want volgens de coronamaatregelen moeten mensen bij een dergelijk evenement een zitplaats hebben. Maar ook mensen met andere kaarten zullen worden teleurgesteld.

Jan Lammers gaat verder: ‘Ook hebben we geprobeerd zoveel mogelijk groepen en families niet te splitsen, moeten we rekening houden met onder andere het veiligheids- en mobiliteitsplan rondom Zandvoort, de belangen van lokale ondernemers en uiteraard de Covid-beleidsregels. Helaas zullen een flink aantal fans niet mogen komen. Dat is ongelofelijk vervelend, we hebben geen keuze. Gelukkig kunnen we deze fans wel beloven dat ze de volgende editie er vanzelfsprekend bij zijn.’

Wie niet mag komen, mag in 2022

Tickethouders die dit jaar niet naar de Dutch GP mogen komen, hebben automatisch kaarten voor volgend jaar. Wie liever zijn geld terugkrijgt, kan dat van 22 augustus tot 16 september online regelen. Mensen die wel naar de GP gaan, moeten via de CoronaCheck-app een geldige QR-code laten zien. Wie niet gevaccineerd is of nog geen geldige code heeft, moet zich vooraf laten testen en een negatieve uitslag overhandigen.