Elektrische Volvo-vrachtwagens dekken de halve lading

Volgens het TNO zijn de op één na grootste bron van stikstofoxiden in het Nederlandse verkeer de zware voertuigen, dus vrachtwagens en bussen. Dat komt neer op 12 procent van de 31 procent van het verkeersstikstof, zo blijkt uit cijfers uit 2019. Volvo start dit jaar met de verkoop van volledig elektrische vrachtwagens die tot 300 kilometer ver komen op één lading. Volgens het merk kan 45 procent van het vrachtverkeer in Europa hiermee overstappen op elektriciteit. (Mogen wij dan weer 130 gaan rijden?)

De nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens

Volvo lanceert dit jaar een volledige lijn met elektrische voertuigen. De Volvo FH, FM en FMX Electric sleuren een accu mee van 540 kWh; dat is ongeveer vijf keer zo groot als een accu van een Tesla Model S. Hiermee komen de vrachtwagens met belading dus zo’n 300 kilometer ver. De elektrische aandrijflijn produceert 667 pk en 2.400 Nm. Volvo had al twee kleinere elektrische vrachtwagens in het gamma: de FE Electric heeft een accu van 264 kWh, 850 Nm trekkracht en een actieradius van 200 kilometer. De FL Electric rijdt ook 300 kilometer met een 396-kWh accu.

Waterstof is onderweg

Volvo baseert hun berekening op het feit dat 45 procent van het goederenvervoer in Europa gemiddeld niet meer dan 300 kilometer aflegt. De nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens zijn dit jaar te bestellen en gaan volgend jaar in productie. Daarnaast is het merk druk bezig met de ontwikkeling van waterstofvrachtwagens. Die hopen ze de tweede helft van dit decennium te kunnen verkopen. Ethanol blijft vooralsnog voorbehouden voor de derde helft. Proost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *