Niet iedereen wil voor zijn lol met een hartslag van 140 achterna gezeten worden door een horde zombies of in een online lobby telkens neergemaaid worden door een twaalfjarige. Soms wil je gewoon ontspannen; gewoon een potje slow gaming. Zo ook de 9 miljoen mensen die een exemplaar van Euro Truck Simulator 2 downloadden. Jazeker, meer dan 9 miljoen downloads tot nu toe. Daarom is het gek dat de vrachtwagengame tot nu toe officieel nog geen multiplayer had.

We zeggen officieel, want via mods was het wel mogelijk om samen met vrienden en vage kennissen te spelen. Charles Leclerc en George Russell speelden het samen via de onofficiĆ«le manier. De multiplayer-modus heet ‘Convoy’ en is voor Euro Truck Simulator 2 en American Truck Simulator. Uiteraard is het mogelijk om via het ‘bakkie’ (je weet wel, zo’n radio met een gekruld snoer) met elkaar te babbelen. De chat gebruiken kan natuurlijk ook.

Over Euro Truck Simulator 2

De game Euro Truck Simulator 2 is precies wat je ervan verwacht. Je stapt in een vrachtwagen en bent vrij om Europa te verkennen. Je kunt een klus aannemen en wat geld verdienen, of je vertrekt gewoon op de bonnefooi. Het spel biedt echte vrachtwagenmodellen en meer dan 70 bestaande steden. Je kunt met gemak een paar uur onderweg zijn – en nu dus samen met vrienden. Wellicht leuk om eens te proberen als je klaar bent met Farming Simulator. Helaas is het vrachtwagenspel er alleen voor de pc.