De aandelen van Tesla blijven de gemoederen bezighouden. Dan Ives van investeringsfirma Wedbush is er zelf van overtuigd dat de aandelen van Tesla bijna gaan verdubbelen, zo meldt Fortune. Momenteel schommelen de aandelen ergens boven in de 600 dollar, maar hij verwacht dat de aandelen gaan stijgen naar 1.300 dollar per stuk. Niet alleen een goed eerste kwartaal voor Tesla ligt hieraan ten grondslag, maar ook de ontwikkeling van de plannen van de Amerikaanse overheid.

President Joe Biden maakte al eerder zijn ambitieuze plannen voor het land bekend. Het grootste deel van de overheidsauto’s moet elektrisch worden, maar de president wil ook fors investeren in de infrastructuur. Daarbij wil de Amerikaanse overheid subsidies gaan aanbieden om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. De komende acht jaar wil Biden 200 miljard dollar in de EV-industrie pompen.

Elon Musk weer de rijkste

Tesla-baas Elon Musk bezit een leuk deel van de aandelen van zijn merk. Als deze stijging doorzet, zal zijn totale waarde die van Amazon-oprichter Jeff Bezos overstijgen. Uiteraard is het geld dat je hebt in aandelen theoretisch totdat je het laat uitkeren. Krap bij kas zal Musk voorlopig in ieder geval niet zitten.