Ferrari klaagt Mansory aan en wint

Ferrari klaagt Mansory aan en wint

Het werk van tuner Mansory is dikwijls schandalig te noemen, maar illegaal is het veelal niet. Er zijn uitzonderingen, zoals deze Ferrari 488 die omgebouwd is tot ‘Siracusa 4XX’. De opgeleukte Ferrari is duidelijk geïnspireerd op de FXX K, het circuitspeeltje van Ferrari. Dat schiet bij het Italiaanse merk in het verkeerde keelgat. Ferrari vindt dat het inbreuk op intellectueel eigendom en de rechter is het met ze eens. Dat meldt Reuters.

Ferrari FXXKFoto(‘s): TopGear

Vooral de V-vorm in de neus van de Siracusa lijkt te veel op de Ferrari FXX K. Volgens Reuters heeft het vonnis een brede impact voor andere bedrijven die leunen op designs van bestaande producten, al geven ze nog geen specifieke voorbeelden. We kunnen ons zo voorstellen dat Misha Design ook een brief krijgt. Ook wordt er geen bedrag genoemd dat Mansory moet betalen. Voor nu staat de Siracusa nog op de website van Mansory, maar die zal spoedig verdwijnen of de bodykit zal worden aangepast. Helaas hebben we de foto’s nog.

Over de Ferrari FXX K

De Ferrari FXXK is een project van Ferrari’s Corse Clienti-divisie. Het is een omgebouwde LaFerrari voor het circuit en hij is in zeer beperkte oplage gemaakt. Doelgroep: het superrijke deel van de al bestaande clientèle, liefhebbers van ultieme high-performance-auto’s voor wie een speciale one-off, of rijden met een oude Formule 1-bolide niet volstaat.

De Ferrari FXX K heeft 100 pk meer dan de oorspronkelijke LaFerrari. Van het totale vermogen wordt 860 pk gegenereerd door de 6,3-liter V12, de elektromotor levert de resterende 190 pk. De V12 heeft nieuwe nokkenassen, aangepaste inlaatspruitstukken en een uitlaatsysteem waar de dempers uit zijn gesloopt. Overigens is er tegenwoordig een nog extremere FXX K Evo.