In heel wat Europese landen kun je op Flitsmeister rekenen om je eraan te herinneren dat je je aan de toegestane snelheid moet houden als je in de buurt komt van een controle. Zelfs mobiele flitsers weet de app vaak te melden. De voorwaarde is wel dat je telefoon goed bereik heeft. Iets wat een Nederlander op een pijnlijke manier ondervond in België, waar hij tien keer door dezelfde flitspaal werd geflitst in de Beverentunnel bij Antwerpen. Flitsmeister werkt namelijk niet altijd in tunnels, en dat is best logisch.

Flitsmeister werkt niet altijd in tunnels

De man stuurde ons een foto van de boete-enveloppen. Het totale bedrag liep op tot 1.280 euro. Hij verwacht nog meer enveloppen. Wij deden vervolgens navraag bij Flitsmeister over de dekking in het buitenland. Een woordvoerder bevestigt aan TopGear dat de dekking in België gewoon prima is, maar dat het GPS-signaal in tunnels inderdaad kan wegvallen. De app weet dan niet precies waar je bent en geeft geen meldingen over flitsers. Zodra het GPS-signaal weer gevonden is, werkt Flitsmeister weer.

Een kleine troost

Flitsmeister vond het sneu voor de boeteverzamelaar en biedt de man als kleine troost een Flitsmeister One aan. Het apparaatje helpt niet in tunnels, maar het zorgt er wel voor dat Flitsmeister automatisch opstart als je in de auto stapt. Ook geeft het een extra geluid- en lichtsignaal waardoor je er nog beter aan wordt herinnerd dat je je aan de snelheid moet houden in de buurt van een flitser of trajectcontrole.

Waar werkt Flitsmeister?

Eigenlijk kun je in heel Europa Flitsmeister wel aanzetten. In de meeste landen staan de vaste controles er wel in. Mobiele flitsers zijn alleen bij de app bekend als ze gemeld worden. Er moet dus wel al een andere FM-gebruiker langsgereden zijn. In Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië werkt de app niet omdat er in die landen een verbod is op flitsmelders. In Duitsland mogen officieel alleen de passagiers kijken waar de flitsers staan en het aan de bestuurder vertellen.