De Nissan Golf. Of de Mercedes Zafira. Klinkt toch niet helemaal lekker, of wel? En Ford Skyline? Rolt ook niet helemaal lekker van de tong. Toch is er een kans dat het een toekomstig model wordt. In Amerika is de merknaam geregistreerd door Ford. Wat het Amerikaanse automerk met het naampje wil, is nog niet bekend.

De Nissan Skyline heet anders in de VS

De befaamde Nissan Skyline GT-R is nooit geleverd in Amerika. Sowieso zijn de Skylines van de R32-, R33- en R34-generatie nooit met het stuur links geproduceerd. Wel bestaat er momenteel nog een Nissan Skyline, dit is een wat bravere sedan die in Japan als een soort BMW 3-serie wordt verkocht. In Amerika verkopen ze die onder het merk Infiniti met de modelnaam Q50.

Komt er dan een Ford Skyline?

Het kan zijn dat Ford met een nieuw model komt, maar het kan ook een uitrustingsniveau worden. Zo was er ooit een Ford Transit Skyliner, wat een ua-luxe bus was met vier losse stoelen achterin. Dit moest een soort privéjet voorstellen voor mensen met hoogtevrees. Van een productieversie kwam het nooit, maar wie weet zetten ze dit keer door.

De bekendste Ford Skyline

Wat het dichtst in de buurt komt van een Ford Skyline is natuurlijk de abominatie uit Tokyo Drift. In de Fast & Furious-film lepelen ze de RB26-motor uit de Nissan Skyline in een oude Ford Mustang. Ford- en Nissan-liefhebbers waren het zelden zo met elkaar eens: dat heurt niet.

Ford wil zelf nog niets kwijt over eventuele plannen met de merknaam. ‘Merkaanvragen zijn bedoeld om nieuwe uitdrukkingen, ontwerpen of symbolen te beschermen, maar zijn niet noodzakelijk een indicatie van nieuwe productplannen’, zegt een woordvoerder van Ford tegen Road & Track. Het kan dus ook zomaar zo zijn dat er nooit iets van een Ford Skyline zal verschijnen.