Als autoliefhebber parkeer je sowieso het liefst zo ver mogelijk van andere auto’s vandaan, maar dat is meer ter bescherming van je eigen auto. General Motors, voormalig moederbedrijf van Opel, adviseert bezitters van de Chevrolet Bolt nu om minimaal 15 meter van andere auto’s te parkeren in een garage en het liefst op het bovenste dek. In het geval van brand, zou dit veiliger zijn. Dit advies komt bovenop het eerdere advies om de auto alleen onder toezicht te laden en de auto zoveel mogelijk buiten te zetten.

Problemen met de accu van de Bolt en Opel Ampera-E

De Bolt is de Amerikaanse broer van de Opel Ampera-E, die ook in Nederland is geleverd. Zowel in Amerika als hier moeten modellen uit een bepaald bouwjaar terug naar de garage voor een nieuwe accu, want er is het een en ander mis. In een zeldzaam geval kan er brand ontstaan. In totaal moeten wereldwijd ruim 140.000 auto’s een nieuwe accu krijgen. Er zijn in Amerika zo’n tien gevallen van brand gemeld, maar in Nederland lijkt het vooralsnog allemaal goed te gaan.

Ook in Nederland moeten de Opel-rijders terug naar de garage voor een nieuwe accu. ‘Terwijl eigenaren op het nieuwe accupakket wachten, wordt hun gevraagd de auto niet volledig op te laden, maar te stoppen bij 90 procent. Ook de auto ‘s nachts aan de stekker laten wordt afgeraden, net als het accupakket helemaal leeg rijden. Opel raadt eigenaren tenslotte aan hun Ampera-e zoveel mogelijk buiten te parkeren na het laden’, zo meldde Nu.nl in augustus.