Greenpeace en Volkswagen zijn geen goede vriendjes van elkaar. Volgens de milieuactivisten doet Volkswagen vooral heel groen, maar het zou ‘een van de meest klimaatschadelijke bedrijven ter wereld’ zijn. Het Duitse automerk zou nog twintig jaar ‘klimaatschadelijke diesel- en benzinemotoren’ willen verkopen en dat vindt Greenpeace onaanvaardbaar. Daarom trekt Greenpeace ten strijde, op de fiets en per rubberboot.

De activisten van Greenpeace verschaften zichzelf met ladders toegang tot het parkeerterrein van Volkswagen in Duitsland. Op de parkeerplaats staan nieuwe Volkswagens te wachten om per schip vervoerd te worden. Hierbij zitten de sleutels gewoon in de auto’s. De activisten gristen bij alle auto’s de sleutels uit het slot. Volgens Greenpeace zijn er 1.500 sleutels meegenomen. Andere bronnen spreken weer over 400 auto’s. Hoe dan ook: heel wat autosleutels.

Zo’n 30 tot 40 activisten zouden over de hekken geklommen zijn om sleutels te graaien. De politie was snel aanwezig en ze konden 14 mensen aanhouden. De politie zegt dat de schade in de tonnen loopt – waarschijnlijk niet alleen door de ontbrekende sleutels, maar de eventuele vertragingen die volgen door de stilstaande auto’s.

Greenpeace steelt 1.500 autosleutels van Volkswagens