Hennessey Venom F5 haalt 321 km/u, wil 531 km/u halen

De Hennessey Venom F5 zet een krulletje onder de eerste van drie stappen in het ontwikkelingsprogramma. Die eerste stap komt in het kort neer op ‘redelijk hard gaan zonder te ontploffen’, en dat is gelukt. De Amerikaanse hypercar haalde alvast een snelheid van 321 km/u. Het uiteindelijke doel is 531 km/u te halen. Als je dat nu een raar specifiek getal vindt: het is omgerekend vanuit mijlen per uur. Het officiële doel is namelijk 311 mph. Oh, dat maakt het niet veel beter.

Nu nog maar 900 pk in de Hennessey Venom F5

Het team achter de hypercar schroefde het vermogen van de 6,6-liter turbo-V8 omlaag van ruim 1.800 pk naar zo’n 900 pk voor de testwerkzaamheden. De snelheden werden gereden op Hennesseys eigen circuit en een oude landingsbaan van het Amerikaanse leger in Arkansas.

Stap twee: de wegligging

In het ontwikkelingsproces is nu de wegligging van de Hennessey Venom F5 aan de beurt. ‘Onze volgende stap is het meest intens. We concentreren ons op de rijkarakteristiek van de auto’, zegt ontwikkelingsbaas John Heinricy. ‘We verdelen onze testwerkzaamheden tussen circuits en de wegen in Texas om data te verzamelen. We verfijnen elk element om dit monster van een hypercar te perfectioneren.’

De Hennessey Venom F5 is bijna uitverkocht

De grote baas John Hennessey bevestigt dat bijna alle Venom F5’s zijn verkocht. Zodra het team tevreden is over de wegligging, gaan ze de topsnelheid van 531 km/u proberen te tackelen. ‘We focussen op het leveren van een allround hypercar aan onze klanten. Eentje die kan concurreren met de beste auto’s ter wereld’, sluit Hennessey af.

Video van de Venom F5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *