Ibiza 1.9 TDI laat Porsche 911 roet eten

We weten heus wel waar jullie van houden. Malle nietszeggende hatchbacks die prestatiebommen in mootjes hakken. Zo kan het internet geen genoeg krijgen van de Golf I die een Porsche 911 GT3 en een Nissan 350Z inmaakt. Uit hetzelfde genre hebben we hier een Seat Ibiza met 1.9 TDI-motor die een Porsche dieselwalmen laat happen.

De titel van de YouTube-video spreekt over een Seat Ibiza 1.9 TDI tegen een ‘Porsche Biturbo 4×4’. Als we ons niet vergissen, staat er in de teller van de Porsche ‘Turbo S’, wat zou betekenen dat het gaat om een 911 met vierwielaandrijving, 650 pk en 800 Nm. De 0-100-tijd van een Turbo S ligt op de 2,7 seconden onder de slechtste omstandigheden en de top is 330 km/u.

De Seat Ibiza blaft nog meer vieze stoffen de lucht in dan een Poolse kolencentrale, maar het lukt hem om de Porsche achter zich te laten – even aangenomen dat de 911 voluit gaat. Vanachter geflitst worden is in ieder geval onmogelijk door de pluimen. Mocht er sprake zijn van trucage, dan is het alsnog een geinige video om te zien.

Ibiza 1.9 TDI vs Porsche 911

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *