Kia EV6 GT doet 0-100 in 3,5 seconden

De Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 kwamen eerder al eens langs. Hoewel de twee op hetzelfde platform staan, deed Kia wat geheimzinniger over de specificaties. Het Zuid-Koreaanse merk maakt vandaag de cijfertjes bekend en onthult daarmee meteen de leukste versie: de Kia EV6 GT.

Specificaties Kia EV6 GT

De snelle EV haalt 585 pk uit twee elektromotoren. Dat is net zo veel als een Mercedes-AMG GT R. De 0-100-tijd is hiermee 3,5 seconden, wat net zo snel is als een Lamborghini Urus. De topsnelheid van 260 km/u ligt net iets hoger dan die van een gemiddelde Duitse hete hatchback. Een elektronisch sperdifferentieel moet ervoor zorgen dat het vermogen goed op het asfalt komt. Het accupakket meet 77 kWh.

Om de kracht van de nieuwe Kia EV6 GT te demonsteren, organiseerde Kia een dragrace tegen een Lamborghini Urus, Mercedes-AMG GT, McLaren 570S, Porsche 911 Targa 4 en een Ferrari California T. Ze noemen die auto’s zelf de ‘snelste supercars ter wereld’, wat nogal overdreven is, maar indrukwekkend is de tweede plek wel. De McLaren is net iets sneller.

Minder krachtige versies

Er is ook een 77-kWh versie met tweewielaandrijving en 229 pk. Deze haalt een actieradius van 510 kilometer. Een andere vierwielaangedreven Kia EV6 produceert 325 pk. De minste versie heeft een accu van 58 kWh en stuurt 169 pk naar de achterwielen. Opladen van 10 naar 80 procent kunnen beide batterijen in 18 minuten.

Groene accenten

De Kia EV6 GT ziet er heel aardig uit met zijn felgroene accenten. Dezelfde kleur smeert Kia op de remklauwen en voeren ze door in de stiksels en biesjes in het interieur. Naast de EV6 GT komen er ook een optiepakket met GT-elementen voor de minder krachtige versies. Deze krijgen de naam GT-line.

De dragrace van de Kia EV6 GT