Loef Camper met ingebouwde Big Green Egg

Voor sommige mensen is kamperen letterlijk ‘eventjes ergens anders wonen’. Die zeulen televisies, broodbakmachines, laptops, gameconsoles en hun halve inboedel mee om zich maar thuis te voelen. Dat is allemaal wat overdreven, maar we snappen heel goed dat je op vakantie minimaal zo goed wilt eten als thuis. Kun jij je geen zomeravond voorstellen zonder je kamadobarbecue? Dan is er nu een oplossing van het Duitse Loef: een camper met ingebouwde Big Green Egg.

Onder het zitgedeelte – dat gelijk dient als bed – zit een uitschuiflade waarin de kamadobarbecue geduldig zit te wachten tot je zijn buikje vult met een stuk rauw vlees. De Big Green Egg schuift ongeveer een meter weg van de camper. De klapdeuren van de Loef Camper kunnen niet dicht tijdens het kokerellen, dus kijk even goed wat de windrichting is.

Eten doe je het liefst in de buitenlucht onder de luifel, maar binnen is het net zo sfeervol vertoeven. De zijkanten van de Loef Camper zijn bekleed met hout en er is met subtiele sfeerverlichting gewerkt. Open de schuifdeur om toegang te krijgen tot de minibar. Op de minibar ligt een kussentje zodat het tevens een extra stoel is. De twee stoelen voor in de bus kunnen gedraaid worden om nog eens twee personen bij de gezelligheid te betrekken.

Zoals vaker bij campers verbazen we ons over de hoeveelheid spullen die Loef in wist te bouwen. Zo is er een douche en een toilet en voor de dagen dat de barbecue niet aan gaat, is er een gaskeukentje. Op het dak zitten zonnepanelen die het water van de douche en de keuken opwarmen. Daarnaast kun je gewoon je elektronica inpluggen in een van de stopcontacten, die leveren net als thuis 230 volt.

Wat kost de Loef Camper met ingebouwde Big Green Egg?

De camper is een omgebouwde Man TGE, wat eigenlijk weer een Volkswagen Crafter is. Voorin ligt een 2,0-liter dieselmotor met 180 pk. In Duitsland betaal je minimaal 110.000 euro voor de Loef Camper. Mogen er nog wat opties bij, dan ga je snel richting de 125.000 euro. Hou er rekening mee dat de bus nog een Nederlands kenteken nodig heeft, dus er zal nog wat belasting betaald moeten worden voordat je op reis mag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *