‘Max Verstappen koopt superjacht Bagheera’ [klopt niet]

Appartementje in Monaco, privéjet op het vliegveld en een superjacht in de haven. De hardwerkende Max Verstappen pot in ieder geval niet al zijn centjes op. Volgens YouTube-kanaal eSysman SuperYachts zou Verstappen de kersverse eigenaar zijn van het superjacht Bagheera.

Update: Andere bronnen binnen de jachtwereld beweren dat het verhaal volledige onzin is. Ga er maar eventjes van uit dat het niet klopt, totdat Max Verstappen het nieuws zelf bevestigt.

Het schip werd gebouwd in Amerika, ging in 2005 te water en kreeg in 2016 zijn eerste make-over. Niet al te lang geleden werd de Bagheera in Nederland gespot in Urk, waar schijnbaar de jetski-garage verdween en er een jacuzzi voor in de plaats kwam. Boven op het dek zou ook nog een infinity-zwembad zijn. In totaal zijn er drie verdiepingen. Het schip van ruim 36 meter heette ooit DB9, wat een passende naam was geweest toen Aston Martin nog Red Bull sponsorde. Verstappen reageerde zelf nog niet op het nieuws over het jacht.

Twee motoren van 2.750 pk

De vermeende superjacht van Max Verstappen is momenteel nog te vinden op diverse websites. Op Charterworld staat de Bagheera nog te huur voor 88.000 euro per week. Daar melden ze ook dat de boot 30 knopen haalt, zo’n 55 km/u. Twee motoren van elk 2.750 pk zorgen voor de aandrijving. Volgens de verhuurpagina biedt de boot plek aan negen gasten in vier cabines. Ook zouden er vijf bemanningsleden nodig zijn. Andere faciliteiten zijn een iPod-dock, een bar, mooie badkamers en uiteraard genoeg plekken om te loungen.

Wat kost het superjacht van Max Verstappen?

Volgens Boat International was de vraagprijs van de Bagheera 4,8 miljoen euro. De uiteindelijke verkoopprijs is niet bekend. Volgens F1 Maximaal verdient Max Verstappen dit jaar minimaal 33 miljoen euro bij Red Bull, en dat is nog zonder de inkomsten van alle shirtjes en petten. Je kunt dus gerust stellen dat de jonge F1-coureur het wel zou kunnen lijden. Het zou wel een toplocatie zijn om een wereldkampioenschap te winnen, dus hij zou het nog kunnen huren.

‘Max Verstappen koopt superjacht Bagheera’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *