Max Verstappen over vertrek Olav Mol

Als er één bekende atleet is die uitdraagt hoe het is om een ‘nuchtere Hollander’ te zijn (en nee, Hollander klopt inderdaad niet, want hij komt niet uit die provincies), dan is het Max Verstappen wel. Over het algemeen ‘is het nou eenmaal wat het is’. Bovendien heeft de Nederlander de komende twee races heel andere dingen aan zijn hoofd. Dit is hoe Max Verstappen reageerde op het vertrek van Olav Mol als presentator bij de F1.

Max Verstappen over vertrek Olav Mol

‘Dit is een beslissing van de hele nieuwe organisatie voor volgend jaar, dus ja… Als zij een andere route in willen slaan, dan is dat zo’, zegt Max Verstappen tegen de Nederlandse verslaggevers van Motorsport.com. Hij vult aan: ‘Zo is het leven nou eenmaal. Op een gegeven moment houden bepaalde dingen op en focus je je weer op andere dingen.’ Volgend jaar gaan de rechten van Ziggo naar NENT, dat de races zal uitzenden via streamingdienst Viaplay. NENT koos voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als commentatoren.

Olav Mol nog wel te horen

Voor wie niet zonder de stem van Olav Mol van de F1 kan genieten, is er goed nieuws. De ervaren F1-kenner zal te horen blijven op Grand Prix Radio. Je kunt het geluid van de televisie zachter zetten en de radio tegelijkertijd aanzetten. Luisteren kan via de website van GP Radio of via digitale televisie op kanaal 832. De radiozender is bezig met onderhandelingen om de F1-rechten voor langere tijd vast te leggen, dus waarschijnlijk zal Olav voorlopig nog wel te horen zijn.