Blijkbaar staat er ergens in Brussel een flitspaal in een 30-zone die pas bij 47 km/u afgaat. En dan heb je nog een correctie van 6 km/u. Flitspalen op andere plekken in het land hanteren weer een andere marge. Daarnaast gaan sommige flitspalen op bepaalde tijdstippen uit om het aantal boetes kunstmatig laag te houden. De reden? Er zijn te veel verkeersboetes om weg te werken. Dat moet nu gaan veranderen, zo meldt Tijd.be.

Meer snelheidsboetes in België

Minister van Justitie Van Quickenborne wil dat alle marges en toleranties van flitspalen in België hetzelfde worden. Ook moeten ze de hele dag aan het werk om boetes uit te schrijven. Trajectcontroles die nu inactief zijn, moeten aan. Om ervoor te zorgen dat alle boetes op de mat ploffen, moet er een nationale afdeling komen. Momenteel doen veertig lokale ‘parketten’ het behandelen van de boetes. Het resultaat zou meer boetes zijn en dus meer inkomsten voor de Belgische schatkist, maar vooral ook meer verkeersveiligheid.

‘Mensen zullen zich beter houden aan de verkeersregels als ze weten dat de trajectcontroles en flitspalen werken’, zegt de minister tegen VTM Nieuws. Aan het einde van dit jaar moeten de nieuwe maatregelen actief zijn. Mocht je regelmatig langs flitspalen en trajectcontroles in België rijden, dan is het handig om even te checken wat je snelheid precies is. Wellicht ontsprong je tot nu toe de dans.