Meerdere boetes van dezelfde flitser: het kan

Helaas, de politie hanteert niet het Kruidvat-principe waarbij je in het geval van speciale acties altijd het duurste product betaalt. Als je drie keer langs dezelfde flitser rijdt, krijg je gewoon drie keer een boete. Een onbaatzuchtige vrijwilliger testte het afgelopen weekend op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Al wist hij op dat moment nog niet dat hij belangrijk wetenschappelijk onderzoek verrichte.

NH Nieuws meldt dat de bestuurder drie keer geflitst is op de 80-weg in Noord-Holland. De eerste keer reed hij met 134 km/u langs de flitser, op de terugweg nog eens met 124 en later noteerden de agenten een snelheid van 122 km/u. De bestuurder kan rekenen op een totaalbedrag van 1.600 euro. De officier van justitie moet nog beslissen of ze het rijbewijs van de bestuurder gaan invorderen – normaal doet de politie dit alleen bij staandehoudingen.

Veel hardrijders op de weg

De agenten stonden blijkbaar goed verdekt opgesteld of de bestuurder zat niet goed op te letten. Na de flitsdag concludeerde de politie dat 21 procent van de bestuurders zich die dag niet aan de maximumsnelheid hield. Er werden in totaal 120 bekeuringen uitgeschreven aan hardrijders. Het is niet bekend of er nog meer gelukkigen meerdere boetes van dezelfde flitser ontvingen.