Mercedes 600 Pullman bij Domeinen

Mercedes 600 Pullman bij Domeinen

Pablo Escobar, de Paus, Kim Jong-Il, Rowan Atkinson, Ringo Starr, Hugh Hefner en Elvis Presley. Jij kunt jouw naam toevoegen aan dit lijstje, zonder een volk te onderdrukken, een educatief tijdschrift te beginnen of muziek te maken. De namen zijn een kleine greep uit alle beroemdheden, politici en dictators die rondgereden werden in een Mercedes 600 Pullman. Jij kunt nu ook in de limousine der limousines rijden, als je een beetje handig bent.

Te koop bij de Nederlandse overheid

Er staat namelijk een heuse Mercedes 600 Pullman bij Domeinen Roerende Zaken te wachten op een goed bod. Domeinen is de overheidstak die in beslag genomen voertuigen veilt. Als jij het hoogste bod plaatst, is de auto van jou. Je krijgt dan een project van formaat, letterlijk en figuurlijk. De Mercedes 600 Pullman is 6,24 meter lang en 1,95 meter breed. Voorin ligt een 6,3-liter V8 met 250 pk. De auto ligt uit elkaar, maar een hoop onderdelen zijn inbegrepen.

Hoe komt deze Pullman bij Domeinen?

Een achtergrondverhaal levert Domeinen niet. Ze vertellen enkel dat het bouwjaar 1977 is, dat het land van afkomst onbekend is en dat er geen kentekenbewijs aanwezig is. Ook is de kilometerstand onbekend. Je moet dus wel enig lef hebben om het project aan te gaan. Om even een voorbeeldje te geven: de ramen, stoelen en de automatisch sluitende deuren werken op een ingewikkeld hydraulisch systeem. Ga het maar eens repareren.

De Mercedes 600 Pullman was een beetje wat de Veyron voor Volkswagen was. Op elk exemplaar maakten ze verlies, maar toch bleven ze de auto produceren. De auto moest het imago van Mercedes een boost geven, en we durven wel te zeggen dat dat gelukt is als je kijkt naar de lijst mensen die voor de 600 ging. In totaal zijn er 304 van deze Pullmans gemaakt. Daarnaast nog een 124 exemplaren van de 600 Pullman met zes deuren, en 59 Landaulets. Mercedes bouwde ook nog 2.190 exemplaren met een korte wielbasis, daarvan staat er ook eentje te koop bij Domeinen.

Deze Mercedes 600 staat ook bij DomeinenFoto(‘s): Domeinen Roerende Zaken
Deze Mercedes 600 staat ook bij Domeinen

Hoeveel moet de auto kosten?

Wat zo’n Mercedes 600 Pullman waard is in goede staat? Dat verschilt nogal. Ze staan er voor een half miljoen euro, maar er staan ook goedkopere exemplaren voor onder de 200.000 euro. Zonder de complete historie zal deze waarschijnlijk in de lagere categorie vallen. Een richtprijs geeft Domeinen niet af. Je moet dus bieden en hopen dat het hoog genoeg is. Hou er rekening mee dat er 15 procent bovenop komt.