Mercedes CLA voor de 2e keer afgepakt

Sommige mensen zijn gewoon lopende magneten voor problemen. Ze doen zelf niet per se iets fout, maar bevinden zich altijd te midden van de misère. Je kent ze wel. Deze Mercedes CLA is daar belichaming van. Hij begon zijn leven in 2013 als verstandig uitgevoerde en origineel Nederlandse geleverde diesel. Geen vuiltje aan de lucht.

Maar ergens vorig jaar ging het fout. De eigenaar hield er waarschijnlijk zijn eigen interpretatie van de wet op na en de auto werd in beslag genomen. In april van 2020 verscheen de diesel met 92.619 kilometer op de teller bij Domeinen Roerende Zaken. De hoogste bieder nam de auto mee naar huis voor 14.101 euro.

Voor de tweede keer

Je gunt een auto na zo’n roerige tijd een rustig leven, maar helaas. Een jaar later staat exact dezelfde auto wéér bij Domeinen te koop. Het komt regelmatig voor dat een auto een tweede keer verschijnt omdat hij niet verkocht werd, maar deze is verkocht en opnieuw in beslag genomen. Dikke pech. In een jaar tijd groeide de tellerstand naar 99.046 kilometer. Een van de eigenaren liet een grijze wrap aanbrengen en maakte de velgen zwart.

Waarom is de Mercedes CLA voor de tweede keer in beslag genomen?

Officieel is de reden achter de inbeslagname niet bekend, maar het kan niet missen: de eigenaar liet de diesel-badge achterop verwijderen en liet er AMG 45-badges op plakken. En hoewel het nergens in het wetboek beschreven staat, is het een grote misdaad om AMG-badges te plakken op een niet-AMG. Hetzelfde geldt voor M-badges of GTI-badges. Nog opvallender is de verkoopprijs. Een jaar later en met meer kilometers is de CLA 220 cdi geveild voor 16.140 euro, wat ruim 2.000 euro meer is dan een jaar eerder.