Mercedes deelt sneertje uit aan Porsche

We vergeven het je als je het even gemist hebt, want met alle records die tegenwoordig gebroken worden, kan er weleens eentje langs je heen gaan. Porsche claimde vorige week het Nürburgring-record voor de snelste productieauto op de Nordschleife. De ronde reden ze niet met de nieuwste Porsche 911, maar met de 911 GT2 RS van de vorige generatie. Op de auto zaten wat extra spulletjes van Manthey-Racing.

De onderdelen van Manthey-Racing kun je tegenwoordig bij de Porsche-dealer halen en gelden dus als officiële Porsche-deeltjes. Zo geldt het record niet als een ronderecord voor een gemodificeerde auto, maar voor een productieauto. Een maas in de wet, zo zou je het kunnen noemen. En dat vindt Mercedes ook; ze kunnen het niet laten een sportief sneertje uit te delen aan Porsche.

Ze plaatsen een felicitatie op Facebook, maar wel met een duidelijke ondertoon: ‘Eerlijke competitie heeft ons altijd geïnspireerd. Gefeliciteerd met een beest van een ronde op de Nordschleife, Porsche – ook al was er een additionele performance-kit nodig om het record van onze in serie geproduceerde Mercedes-AMG GT Black Series te verslaan.’

Mercedes deelt sneertje uit aan Porsche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *