Mercedes G-klasse Urban kreeg belastingkorting

Eigenlijk hoeft Mercedes-AMG maar 134.000 euro te vangen voor een G-klasse met 585 pk, schappelijke rakkers die ze zijn. Het is de fiscus die de prijs bijna verdubbelt met BPM en BTW naar 262.000 euro. We snappen heel goed dat als er manieren zijn om die riante opleg niet te hoeven betalen, die dankbaar benut worden. Zo ook in het geval van deze Mercedes-AMG G 63 met Urban-pakket. Door wat dingen aan zijn auto te veranderen, mocht de eigenaar andere kentekenplaten monteren die een stuk minder prijzig zijn.

Deze Mercedes-AMG G 63 draagt namelijk een grijs kenteken. De kleur is inderdaad geel, maar zo heet het nu eenmaal als een auto geregistreerd staat als bedrijfsvoertuig. Er zijn natuurlijk nadelen verbonden aan een grijs kenteken. Om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen, moet hij geregistreerd staan op naam van een bedrijf. De laadruimte moet een bepaald formaat hebben, wat vaak betekent dat de achterbank eruit moet, en moet gescheiden zijn van het passagierscompartiment. Als de eigenaar de auto ook privé rijdt, moet er officieel bijtelling betaald worden.

Wat scheelt een grijs kenteken?

Een bedrijf dat een auto met een grijs kenteken koopt, hoeft geen BPM te betalen. Ook kan een bedrijf de BTW terugkrijgen. Dat betekent dat je op een Mercedes-AMG G 63 bijna 50 procent korting kunt regelen, of 130.000 euro. Hoeveel de eigenaar precies heeft bespaard op deze G-klasse weten we niet. Wel kun je er gerust van uitgaan dat hij z’n achterbank niet liet verwijderen omdat hij het zo’n onooglijk ding vond.

De Mercedes G-klasse Urban

De Mercedes G-klasse ging langs bij Absolute Motors voor een volledige koolstofvezel bodykit van Urban. Ook het deel onder de groene wrap is van koolstofvezel, tot en met de voorbumper en de cover van het reservewiel aan toe. De zijuitlaat onder de extra brede G-klasse komt van Akrapovic en de velgen zijn van het merk Vossen. Het vermogen van de 4,0-liter V8 groeide van 585 naar 700 pk. Carspotting Nederland wist de G-klasse vast te leggen in – uiteraard – de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *