Nog een jaartje wachten, en dan zou het makkelijker moeten worden om met elektrische stepjes op de openbare weg te rijden. Voor nu is het – in de regel – nog niet toegestaan. Terwijl het best handig kan zijn als je bijvoorbeeld net buiten het centrum (of de milieuzone) wilt parkeren, maar geen zin hebt om de bus te pakken. Als je dan nog een beetje goed voor de dag wilt komen, wat bij een elektrische step wat meer een uitdaging kan zijn, is deze MV Agusta Rapido misschien iets voor jou.

De MV Agusta Rapido is volgens het motorfietsenmerk de ‘Italiaanse hengst’ onder de elektrische stepjes. En inderdaad: zelden werden we zo hebberig van een step. De carrosseriedelen zien er gelikt uit en de kleurstelling rood-zwart-goud staat ‘m erg goed. Bloedsnel is ie niet per se: in de EU is hij begrensd op 25 km/u. Hij kan overigens een snelheid van 38 km/u halen. Waarschijnlijk moet je daarvoor de app instellen op Amerika. Als je netjes 20 km/u aanhoudt, dan moet je 50 kilometer ver kunnen rijden na 5 uur laden.

De prijs van de elektrische step

Het frame van de step is van magnesium en er is zelfs een Sport Plus-modus. De MV Agusta Rapido kost 999 euro. Voor nu geldt er nog een early bird-aanbieding, die net geen 200 euro voordeel biedt. Met een beetje geluk heb je hem dan binnen zodra de stepjes legaal de weg op mogen. Overigens is de wetgeving nog niet definitief, dus er is vooralsnog geen garantie dat deze MV Agusta Rapido in Nederland een typegoedkeuring krijgt.