Alfa Romeo hanteert de onfeilbare studentenstrategie: de verwachtingen laag houden, dan kun je ze alleen maar overtreffen. Zo gaf Alfa vorig jaar een inschatting van de prijs voor de Alfa Romeo Giulia GTA en de GTAm. De definitieve Nederlandse prijs van de Alfa Romeo Giulia GTA (en van de extremere GTAm) vallen bijna 10.000 euro lager uit. Altijd mooi meegenomen.

De Nederlandse prijs van de Alfa Romeo Giulia GTA

De GTA kost 222.112 euro, zonder opties. De aanvankelijke schatting was 230.000 euro. De GTAm (die met die grote achterspoiler) zou ongeveer 236.000 euro gaan kosten, maar kost uiteindelijk minimaal 226.888 euro. In beide gevallen is ruim 70.000 euro van de aanschafprijs belasting. Bij elk model krijg je een bijpassende helm, een autohoes en racekleding. Dit krijg je van Alfa, niet van de fiscus, om verwarring te voorkomen.

De specificaties

Koop je een GTA of GTAm, dan krijg je een van de 500 exemplaren. Beide modellen gebruiken de 2,9-liter V6 (die, we herhalen het nog eens, echt NIETS met Ferrari te maken heeft) met liefst 540 pk. De vermogenstoename van 30 pk en de gewichtsafname van 100 kilo maken van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm de snelste Alfa voor op straat ooit. De 0-100-tijd is 3,6 seconden. En ja, hij is sneller dan de fenomenale 8C.

Nederlands tintje

De Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm zijn te bestellen in de effen kleuren wit, rood of groen, maar ook in historische race-outfits. Eentje is speciaal voor Nederland: die herken je aan de kleuren oker, wit, rood en geel. ‘Het oker herinnert aan de 1750 GTAm en de 2000 GTAm, waarin de Nederlander Toine Hezemans respectievelijk in 1970 en 1971 het Europees kampioenschap toerwagens won’, aldus Alfa. Elke klant kan zijn eigen kleurencombinatie aanvragen en kan daarbij een bijpassende autohoes kopen.