Om even alle onduidelijkheid uit de wereld te helpen: nee, het is niet ├ęcht illegaal om een andere badge op je eigen auto te plakken. De vorige keer namen jullie dat grapje net even te serieus. Wel is het zo dat je eenzaam en ongelukkig zult sterven. Een RS 6-badge op een Audi A6 plakken, en al helemaal als het een diesel is, is nu eenmaal vrij sneu. Maar voor wie al een kast vol Zeeman-truien met Stone Island-merkjes heeft hangen, hebben we hier dan een mooi aanbod gevonden.

De Nederlandse overheid verkoopt deze neppe Audi RS 6. De kenner ziet gelijk dat ie wat tekortschiet bij de wielkasten, maar verder lijkt het een vrij geslaagde conversie. Optisch dan. Zelfs Domeinen Roerende Zaken benadrukt nog even dat het echt een dieselauto is. Als de 3,0-liter V6-diesel standaard is, dan produceert de auto 245 pk en 500 Nm. Traag is ie dus niet, maar het is zeker geen RS-power. Trek de badges eraf en je hebt best een geinige A6. Oh, en ook die neppe koolstofvezel-wrap. Daar trapt niemand in.

De neppe Audi RS 6 is (nog) niet duur

We snappen heus wel dat er mensen zijn die bumpers of velgen van een dikker model overzetten. Helemaal niets mis mee. Maar de badges overzetten, voor wie doe je dat? In dit geval plaatste de vorige eigenaar zelfs nog even een extra RS 6-badge op de middenconsole – dat heeft de echte niet eens. Het is allemaal een beetje flauw. Heb jij toch wel oor naar deze neppe Audi RS 6? Het hoogste bod staat momenteel op 6.500 euro en je kunt bieden tot 7 oktober.