We moeten heel eerlijk bekennen: wij hadden geen idee wie meneer Gillis is. Hij is blijkbaar een ondernemer met elf vakantieparken die van SBS een eigen tv-programma heeft gekregen met de naam Massa is Kassa. Een beetje van het kaliber Chateau Meiland, maar dan minder hysterisch. Denken we, want ook dat hebben we niet gezien. Maar waar meneer Meiland een Audi A4 Cabriolet rijdt, houdt Peter Gillis er een groter wagenpark op na.

Gisteren startte seizoen drie van Massa is Kassa en daar kon je zien hoe Gillis binnenstapt bij mooi-spuldealer Thijs Timmermans. Je ziet hem zo nu en dan rijden in een Mercedes X-klasse (ja, eerlijk: we hebben meer van het programma meegekregen dan we willen toegeven), maar voor het ritje naar de showroom pakt hij zijn Rolls-Royce Phantom. Hij heeft namelijk een Cullinan gespot en wil graag zijn Phantom inruilen.

Volgens de voice-over is de Cullinan een ‘dikkere Rolls-Royce’, maar uiteraard is zijn Phantom een stapje duurder. Ach, het blijft televisie. En erger nog: SBS (en ja, wij doen er nu net zo hard aan mee, dus wij zijn erger). Uiteindelijk weet Timmermans de ondernemer te verleiden tot de aanschaf een Cullinan Black Badge en een Ferrari 812 Superfast (klik op de linkjes voor meer info). Het eerste voorstel is 1.021.000 euro, maar na wat ‘geritsel’ komen de twee uit op een mooi rond bedrag van 1 miljoen euro.

Peter Gillis (Massa is Kassa) koopt twee auto’s

https://youtu.be/Nw1c_ZFpYw0