Parkeerschades voorkomen: zo zou het moeten lukken

Parkeerschades voorkomen: zo zou het moeten lukken

Parkeerschades zijn de reden dat autobezitters geen vertrouwen meer hebben in de mensheid. Zelfs als je een stukje verderop parkeert om zo ver mogelijk verwijderd te zijn van andere auto’s, staat er na het doen van je boodschappen altijd weer een zilvergrijze Skoda Fabia met doffe koplampen straks langs je deur. Als je hem ziet staan, dan heb je geluk: dat betekent dat ie nog niet vertrokken is. Het ergste is een deuk in je auto aantreffen zonder een spoor van de dader en zonder briefje.

Parkeerschades voorkomen is echter niet een van de grootste vraagstukken van onze tijd, als we dit filmpje op TikTok mogen geloven. De maker van het filmpje moet regelmatig auto’s van General Motors ophalen bij een depot. Daar parkeren ze alle auto’s met de linkerwielen strak langs de linkerlijn van het parkeervak. Zo staan alle auto’s op voldoende afstand van elkaar. Als iedereen zo zou parkeren, zouden parkeerschades verleden tijd zijn. Het AD plaatste vandaag het filmpje op hun website.

De problemen

Onze eerste gedachte was: maar als iedereen in het midden van het vak parkeert, dan heb je exact hetzelfde effect. Klopt, maar de praktijk wijst uit dat mensen dat sowieso niet kunnen, dus dan lijkt dit een betere optie om parkeerschades te voorkomen. Eén kleine kanttekening: het moet niet zo zijn dat er naast het meest linkerparkeervak een muurtje staat, want dan kun je niet uitstappen. Behalve als je achteruit inparkeert, wat altijd wel een goed idee is als je niets hoeft in- of uit te laden.

Maar goed: veel mensen hebben al genoeg moeite om hun auto ín het vak te krijgen, laat staan met twee wielen op de lijn. Tel daarbij op dat niet alle parkeervakken even duidelijk zijn aangegeven. Het grootste probleem is nog dat de meeste mensen het simpelweg niet genoeg interesseert om dit na te leven. In het onderstaande filmpje zie je hoe de auto’s bij het GM-depot geparkeerd staan.

Parkeerschades voorkomen: zo zou het moeten lukken

@bigbruva_77How to properly park in a parking space #educationtiktok #learnintiktok #lifehack #fypシ #BombPopAwards♬ original sound – BigBruva🎙