Spannende momenten in de buurt van Utrecht gisterenavond. Net na negenen kwam er bij de politie een melding binnen van een schietpartij in Nieuwegein. Volgens de Gelderlander rukte de politie massaal uit en zette de straat af. Met ondersteuning van een politiehelikopter werd de buurt uitgekamd door de dienders met kogelwerende vesten.

Politie rukt uit voor knaluitlaat

Omwonenden kwam naar buiten om te kijken wat er aan de hand was (is het slim om naar buiten te gaan als je politie met kogelvesten ziet?), vertelden aan de politie dat ze ook de knallen hoorden, maar dat ze het eerder vonden lijken op vuurwerk, bliksem of harde knallen van een uitlaat. De politie concludeerde dat het laatste het geval moet zijn geweest. De afgesloten straat werd weer vrijgegeven. Het is niet bekend welk type auto de herrie maakte.

Knalt een uitlaat zo hard?

Stoere jongens en meisjes willen nog weleens zogenoemde ‘pops & bangs‘ in hun uitlaat laten programmeren. Normale auto’s spuiten geen brandstof meer in als je van het gas gaat, maar als je nog een beetje brandstof inspuit, dan krijg je knallen uit de uitlaat. De brandstof verbrandt dan in de uitlaat of in de turbo, en dat hoor je. Nog luider is het om een bougie in je uitlaat te monteren.