De eerste Dacia Logan was specifiek met het doel ontwikkeld om klanten te kapen van Lada. Dat klinkt als een bijzonder ambitieloze onderneming, maar probeer maar eens een volwaardige productieauto te bouwen voor 6.000 euro en er dan ook nog eens winst op te maken. Het zustermerk beknibbelde niet alleen op uitrusting, maar duidelijk ook op het designbudget. De tweede generatie zag er overigens een stuk beter uit, net als de derde generatie die zojuist is gelanceerd.

Voor Prior Design een mooi moment om terug te blikken op de eerste generatie van de Lada van Renault, om te kijken of ze er nog iets van kunnen maken. De Prior Dacia Logan staat flink breder op zijn rubber dankzij wielkasten die zo van een Subaru WRX STI kunnen komen. Grappig genoeg is het resultaat daarbij iets dat doet denken aan de Opel Astra DTM. Forse velgen vullen de nieuwe wielkasten goed op.

Daarnaast krijgt de Prior Dacia Logan donkere koplampen, stoerder bumperwerk, aerodynamische delen rondom en zwarte details. Concrete plannen om de bodykit in productie te nemen, die zijn er nog niet. Maar zoals met wel meer zaken geldt: als er een zakcentje te verdienen valt, dan gaan ze vast overstag. Al vermoeden we zo dat de beoogde doelgroep van een tweedehands Logan niet het budget heeft om een bodykit van een paar duizend euro op de Dacia te sleutelen.