Stond je gisteren ineens vast op de snelweg A10 bij Amsterdam? Daar mag je deze gasten voor bedanken. Een groep aspirant-rappers blokkeerde de volledige rijbaan. Volgens AT5 was het ook nog eens het tijdens de spits. Eén troost: de politie heeft ze kunnen opsporen. Niet heel lastig als je zelf bewijsmateriaal met je eigen gezicht online zet. Ze deden het – uiteraard – voor de publiciteit.

De posse komt aanrijden in een Beetle Cabrio, een Audi A3 en een Citroën Berlingo. Gevalletje ‘started from the bottom maar daar zijn we ook nog even’, gokken we. Ze zetten de auto’s over de volledige breedte van de snelweg A10 zodat het verkeer geheel tot stilstand komt. Een cameraman stapt uit en de rest begint te dansen en te rappen. Eén motorrijder heeft te weinig geduld en rijdt langs de rappers. Pas als de motorrijder op veilige afstand is, durft eentje het aan zijn vinger op te steken. Ali G zou trots zijn.

Rappers blokkeren A10, worden wel gepakt

In een online filmpje van een van de rappers zelf is te zien hoe hij na de opstopping aan de kant wordt gezet door de politie. Hij verzucht erbij: ‘Ja hoor, Salim wordt aangehouden’ – alsof ze altijd hem moeten hebben. De politie legde de groep uit dat iemand achter op de file kon rijden en dat het erg gevaarlijk is, in zijn Insta-story noemt hij het ‘gezeik’. Uiteindelijk moest alleen de bestuurder van de Beetle mee naar het bureau.

Rappers blokkeren A10

Gefilmd vanaf de grond

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salim (@salim.bm_)