Rijden met de handrem er nog op, het kan gewoon

Ja, ze bestaan. Mensen die lekker een rondje rijden met de handrem er nog op. Dat niet iedereen precies voelt dat de band linksachter 0,1 bar minder druk heeft dan de rest, snappen we best. Mocht je dat wel gelijk voelen, dan kun je misschien solliciteren als testcoureur bij Red Bull. Maar deze mevrouw kan het maar beter bij haar huidige baan houden. In dit (toegegeven; stokoude) filmpje zie je een Fiat Seicento bij het stoplicht staan met de handrem aangetrokken.

Het wegdek is goed nat en de banden van zo’n Fiatje passen bijna onder je Gazelle, dus het kleine motortje is sterk genoeg om de auto met volledig geblokkeerde achterwielen voort te trekken. En dat is precies wat er gebeurt. Hoe kun je dit nou niet merken?

Overigens is het niet het enige ietwat domme dat mensen in het alledaagse uithalen. Even los van idiote capriolen. We noemen even wat: rijden met je mistlampen aan terwijl er geen mist te bekennen is. Je knipperlicht onnodig aan laten. Je achterruitenwisser laten wapperen zonder een spatje regen. Met geopende tankdop rondrijden. Weet jij er nog een paar? Dump ze in de reacties onderaan!

Rijden met de handrem er nog op, het kan gewoon

Filmpje van YouTube… Waar we ook van TopGear wat ongein hebben staan.