Scania V8-camper verlaagt je maandlasten

Dat een camper gunstig in de belasting zit, is niets nieuws en het is niet uniek voor deze Scania. Maar toch, het blijft opvallend: voor deze camper betaal je volgens de verkoper slechts 160 euro per kwartaal, wat neerkomt op 53 euro per maand. En dat voor een diesel van 12.290 kilo. Voor een Volkswagen Golf met dieselmotor betaal je al snel 100 euro in de maand. Hij meent dat een camperverzekering zo’n 60 euro in de maand kost. Voor 110 euro in de maand rij je dus met deze V8-diesel door het land.

Omgebouwde paardenwagen

Deze Scania begon zijn carrière als normale vrachtwagen en is later omgebouwd voor het vervoer van paarden. Op zijn oude dag mag de vrachtwagen – met meer dan 1 miljoen kilometer ervaring – nu dienstdoen als camper. In de cabine is plaats voor vier personen, wat rijmt met de vier slaapplaatsen achterin. Daarnaast is er een keuken, een toilet en veel opbergruimte. Via de klep kun je scooters en fietsen opbergen.

Zelfvoorzienend

De zonnepanelen op het dak maken deze Scania-camper interessant voor wie de camping maar een suffe plek vindt. Ze zouden genoeg stroom leveren om zonder netstroom in de camper te wonen. Ergens in een Scandinavisch bos, bijvoorbeeld, waar je vrij mag kamperen. Een watertank van 300 liter moet de dorst kunnen lessen als de vijf nog niet in de klok zit. Bovendien is de auto rondom voorzien van luchtvering.

De Scania V8-camper komt uit 2000 en reed om precies te zijn 1.055.000 kilometer. De dieselmotor produceert 530 pk, genoeg om nog even 13.810 kilo aan spullen mee te zeulen op vakantie. Hebben? Hij staat bij Thomassen Trading & Rental in Barneveld en moet 79.950 euro opleveren. Ach, je hebt wel wat bespaard door de afgelopen tijd niet naar de terrasjes te gaan, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *