Van een F1-coureur die ook nog eens uit Duitsland komt, zou je kunnen aannemen dat ie groot voorstander is van een Autobahn waar je zo hard mag rijden als je zelf wilt. Viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel – die voor z’n werk geregeld 300+ rijdt – houdt er een andere mening op na dan je zou verwachten. De F1-coureur is namelijk voorstander van een snelheidslimiet op de Autobahn.

‘Het gaat niet om persoonlijke gevoelens. Je moet naar het grote geheel kijken. Een snelheidslimiet zou bijna twee miljoen ton CO2-uitstoot besparen’, vertelt Vettel aan Auto Motor und Sport. ‘Er zijn ongelukken in Duitsland die alleen gebeuren omdat we geen snelheidslimiet hebben. Als je er maar het leven van één persoon mee redt, dan is dat voor mij een no-brainer.’

Vettel zet zich in tegen de klimaatverandering

Sebastian Vettel draagt het misschien minder uit dan collega Lewis Hamilton, maar ook de Duitse wereldkampioen zet zich in voor het klimaat. Hij geeft in een interview met Motorsport.com toe dat zijn carrière daarmee conflicteert. Hij vindt de kritiek daarop ‘terecht’ omdat de F1 ‘niet groen is’. De huidige hybride systemen vindt Vettel bijvoorbeeld nutteloos, omdat de techniek niet naar straatauto’s komt.

Hij pleit voor een relevanter reglement, zodat technieken naar de echte wereld doorstromen. ‘Maar als ze niet komen, denk ik dat ik niet zo optimistisch ben. Als ze niet komen, denk ik dat de Formule 1 zal verdwijnen. En waarschijnlijk terecht. We zijn in het stadium waarin we weten dat we fouten hebben gemaakt, en we hebben geen tijd om fouten te blijven maken’, zegt hij in het interview.