Spookrijders in Amerika worden anders aangepakt

Een mooie vergelijking. In de video onder aan dit stukje tekst zie je hoe een Amerikaanse politieagent op hardhandige wijze een spookrijder tot stilstand brengt. De spookrijdende Camry was niet voortvluchtig en het was niet duidelijk waarom de auto de op de verkeerde weghelft reed. Er wordt geen poging gedaan om de auto uit eigen beweging te laten stoppen; de agent zet zijn Ford Expedition zo in de flank van de Toyota. Misschien wilde hij sowieso wel een nieuw dienstvoertuig.

Onder die video zie je een fragment van Blik op de Weg. Leo de Haas uploadt de laatste jaren videobeelden van toen op YouTube, en deze dient als mooie vergelijking. De Nederlandse agenten (met zeer snelle planga, of is dat niet meer hip om te zeggen?) rijden parallel mee en laten de bestuurder met licht- en geluidssignalen stoppen. In dit geval komt de auto niet tegemoet, dus de situatie is net even anders, maar toch.

Er zijn uiteraard nog wat andere verschillen met hier. Amerika is uitgestrekter, dus waar we hier sneller politieauto’s ter plaatse kunnen hebben, is dat daar misschien niet altijd het geval. Hier kunnen we de matrixborden aanzetten om alles tot een goed einde te brengen. Er moet daar dus wat sneller gehandeld worden. Maar je politieauto zonder twijfel in een andere auto parkeren en daarna een held genoemd worden, dat is toch wel zeer Amerikaans.

Amerikaanse politie pakt een spookrijder

Nederlandse politie en spookrijders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *