Tesla pakt Nürburgring-record voor EV’s

In 2019 pakte de Porsche Taycan Turbo de snelste tijd op de Groene Hel voor productie-EV’s. Vandaag tweet Elon Musk dat de Tesla Model S Plaid het Nürburgring-record voor EV’s heeft overgenomen van het merk uit Stuttgart. En het record is ook gelijk flink aan diggelen gereden door de Tesla. De Model S ging maar liefst 12 seconden sneller over de ‘Ring, met een tijd van 7:30,9. Musk zegt in de tweet dat de Tesla die de rondetijd reed zo uit de fabriek kwam rollen.

Niet de eerste recordpoging voor Tesla

Het is niet de eerste keer dat het automerk van Elon Musk een gooi doet naar de snelste tijd op de Nürburgring. In 2019 dacht Tesla zelf nog dat een tijd van 7:05 mogelijk was. Die poging eindigde uiteindelijk met een gecrashte Model S en Tesla moest met hangende pootjes opgeven. Nu twee jaar later is het dus wel gelukt om de snelle EV op het asfalt te houden en een goede tijd te rijden. Zelfs al is die dan 25 seconden langzamer dan de eerdere voorspelling van het merk.

Porsche heeft nog een snellere Taycan op de plank liggen die ze in kunnen zetten om het Nürburgring-record voor EV’s te heroveren. We hebben de Taycan Turbo S nog geen recordpoging zien doen, dus wellicht kan die nog sneller gaan dan de Model S Plaid. De vraag blijft altijd wel hoe relevant dit soort records zijn en of het niet gewoon een veredeld wedstrijdje verplassen is.

Tesla rijdt het Nürburgring-record voor EV’s