Tesla Supercharger nu open voor andere merken

Een van de grootste verkoopargumenten van Tesla is het uitgebreide netwerk van Superchargers. Met deze snelle laders zou je heel Europa (en Amerika) kunnen doorkruisen in een Tesla. Niet iedereen is ervan overtuigd dat dit een slimme zet is van het merk, maar we kunnen er wel van uitgaan dat ze er goed over hebben nagedacht. Het merk geeft de grote troef uit handen door het netwerk van Tesla Superchargers open te stellen voor vreemde merken. Het gaat voor nu om een proef met tien locaties.

Op de locaties in Sassenheim, Apeldoorn (Oost), Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes en Zwolle kun je nu terecht met jouw elektrische auto, ook als dat geen Tesla is. Hiervoor moeten elektrische rijders de Tesla-app downloaden en een account maken. Hierin is een optie toegevoegd voor het laden van een vreemd merk bij een Supercharger. Het laden bij de Tesla-laadpaal is uiteraard niet gratis, je moet in de app een betaalwijze toevoegen. Aan de hand van de proef beslist Tesla of er meer locaties opengesteld worden voor andere merken.

Welke merken kunnen laden bij Superchargers van Tesla?

Alleen auto’s met een CCS-aansluiting kunnen momenteel laden bij het Supercharger-netwerk van Tesla. Automerken die deze stekker gebruiken zijn Hyundai, BMW, Volvo, Audi, Jaguar, Volkswagen, Mercedes, Porsche, Smart, Honda en aanstormend concurrent Lucid. Merken met CHAdeMO en Mennekes kunnen niet laden bij de Supercharger.

Waarom zou je nu nog een Tesla kopen?

Uiteraard zijn de Superchargers niet de enige reden om voor een Tesla te gaan, denk bijvoorbeeld aan het bereik of de uitgebreide tech. Maar als Tesla-rijder heb je alsnog meer voordeel van het Supercharger-netwerk. Tesla meldt: ‘Als Tesla-eigenaar profiteert u van de perfecte manier waarop laadpunt en auto op elkaar zijn afgestemd, de geoptimaliseerde routebegeleiding en de voorverwarming van de batterij. En met uw Tesla profiteert u ook van de laagste prijs voor het gebruik van de Supercharger.’