Touring Superleggera Arese RH95 is een Ferrari 488

Gefeliciteerd! Het bedrijf waarbij het onmogelijk is om niet je wijsvinger tegen je duim te houden en je hand op een neer te bewegen bij het hardop uitspreken van de naam, is jarig. Het Italiaanse Carrozzeria Touring Superleggera viert dit jaar de 95e verjaardag. De coachbuilder doet dat met deze geweldige Arese RH95, een omgebouwde Ferrari 488 GTB.

Carrozzeria Touring Superleggera ken je van de Alfa Romeo Disco Volante en de Aero 3 die eerder werd onthuld. Het bedrijf bouwt bestaande modellen om tot exclusieve creaties met een kenmerkend uiterlijk. De meeste mensen zullen het prachtig vinden, al begrijpen we het ook als het je allemaal iets te druk is. De grootste ingrepen zijn de vleugeldeuren, een luchtinlaat op het dak en de uitgesproken uitlaten achterop.

Voorop plaatst CTS nieuwe koplampen en achterop verschijnen spitse achterlichten. De V8 achterin verdwijnt helemaal uit het zicht. De Italiaanse carrosseriebouwer laat ook geen foto’s zien van de achtcilinder. Arese is trouwens een gemeente in de provincie Milaan, waar het bedrijf vandaan komt. De ombouw van donorauto naar Arese RH95 duurt ongeveer een half jaar.

Ferrari wordt niet genoemd

In het geval van de Arese RH95 is de auto nog nét aan herkenbaar als Ferrari, al zegt de carrosseriebouwer zelf niets over de donorauto. Hoewel het waarschijnlijk niet illegaal is om het merk Ferrari te noemen, nemen de meeste coachbuilders het zekere voor het onzekere. Ferrari staat er nogal om bekend gretige advocaten te hebben en heel beschermend te zijn over het eigen merk.

Specificaties Touring Superleggera Arese RH95

Achter het tweekleurige interieur (niet veel auto’s komen weg met twee verschillende stoelen, maar de Arese RH95 wat ons betreft wel) ligt de bekende 3,9-liter V8 van Ferrari. Hij produceert 670 pk en 760 Nm. De 0-100-tijd is ongeveer 3 seconden met een top van 330 km/u. Carrozzeria Touring Superleggera bouwt 18 stuks voor nog onbekende prijzen. Verkies jij hem boven een normale 488?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *