Unplugged Tesla Model S pakt ronderecord Laguna Seca

Stop met je gegniffel, dit zijn serieuze zaken. Ja, deze Tesla Model S Plaid van Unplugged Performance heet inderdaad het ‘Donkere Helmpje’, maar daar gaat het even niet om. De Dark Helmet is sneller rond het circuit Laguna Seca dan een Porsche 911 GT2 RS en slechts 0,6 seconde langzamer dan een McLaren Senna. Dat zijn serieuze prestaties.

Een gemodificeerde auto vergelijken met een productiemodel?

Vooruit, daar heb je een punt. Het is niet helemaal eerlijk om de twee te vergelijken, maar aan de andere kant pakte de GT2 RS MR ook het productierecord op de Nürburgring. Bovendien is de aandrijflijn van deze Plaid nog standaard. De aanpassingen van Unplugged Performance hielpen de Tesla Model S met 1.020 pk om sneller door de bochten te boenderen.

Randy Pobst zette een tijd neer van 1 minuut en 28,2 seconden. Unplugged claimt overigens zelf hiermee het ronderecord voor een elektrische productieauto te hebben gepakt. De Unplugged Tesla Model S kreeg extra aerodynamica, waaronder een achterspoiler en een splitter. De dempers komen van Bilstein en de draagarmen en stabilisatoren zijn aangepast. Ook de velgen en banden zijn gewisseld voor sportiever spul.

Specificaties Unplugged Tesla Model S

Het interieur is verdwenen uit de Model S, maar er kwam een rolkooi voor in de plaats. Het gewicht (inclusief bestuurder) is met 2.199 kilo ongeveer gelijk gebleven. Het verschil zal in ieder geval niet groot genoeg zijn om de 0-100-tijd van 2,1 seconden substantieel te beïnvloeden, dunkt ons. De topsnelheid ligt rond de 320 km/u. Er zijn nog geen onboard-beelden van de snelle ronde, maar die volgen waarschijnlijk snel.

Wie komt het record kapen?

De productie van de Lucid Air begint ook binnenkort. Deze Tesla-concurrent produceert 1.080 pk en wist in de ontwikkelingsfase een tijd van 1 minuut en 31 seconden neer te zetten op Laguna Seca. Met enige aanpassingen zou dit op het circuit een geduchte tegenstander van de Model S kunnen zijn. Ook Lucid komt uit Californië (waar Laguna Seca ligt), dus het zal waarschijnlijk een record zijn dat ze graag willen bemachtigen.